Külföld

Videó: F18-as vadászgépet riasztottak az easyJet járatához, amin egy utas bombával fenyegetőzött

rtl.hurtl.hu

2022. július 4. 14:07

A tinédzsernek ki kell fizetnie a rendőrség és a vadászgép költségeit is.

A Daily Mail számolt be róla, hogy az easyJet az angliai Gatwick reptérről a spanyolországi Menorcára tartó járatához riasztottak egy spanyol F18-as vadászgépet, miután egy 18 éves brit utas állítólag bombával fenyegetőzött a fedélzeten.

A tinédzsert vasárnap este, a landolás után a földközi-tengeri üdülőszigeten letartóztatták, a repülőt pedig speciális szakemberek és kutyák vizsgálták át. A fiatal egy baráti társasággal utazott, a lap szerint több ezer fontos bírsággal nézhet szembe.

A riasztás a leszállás előtt szólalt meg az EZY8303-as járaton vasárnap délután 5 óra előtt. A videók tanúsága szerint a gépet a spanyol légierő F18-as vadászgépe kísérte, mielőtt elérte volna célállomását.


A videón az is látszik, ahogyan a vadászgép pilótája a repülő szárnyát oldalra billenti, ez azt jelenti, hogy követésre szólította fel az utasszállítót. 

A spanyol Polgári Gárda szóvivője hétfőn megerősítette: „A Polgárőrség letartóztatott egy 18 éves brit állampolgárt, aki a menorcai Mahonban elkövetett közrendbontás bűncselekmény feltételezett elkövetőjeként szerepel.”

„Tegnap a menorcai repülőtér irányítótornyát bombafenyegetés miatt riasztották, amely egy Londonból a sziget fővárosába, Mahonba tartó, még a levegőben lévő és a reptérhez közeledő repülőgépen történt” – fogalmazott, majd hozzátette:

A fenyegetést állítólag egy közösségi médiaplatformon küldték.

Miután a repülőgép leszállt, a fő termináltól és a többi repülőtől távol eső területre vitték és átvizsgálták, az utasokat a protokollnak megfelelően leszállították. 

„Az utasokat leszállították, és követték az előírt protokollt, amíg a rendőrség meg nem erősítette, hogy hamis bombariadóról volt szó, és a felelős személyt a közösségi médiában azonosították, öt másik társával együtt, akik szemtanúk voltak. Egy  rendőrőrsre vitték, hogy a rendőrök tisztázhassák a helyzetet” – tette hozzá a szóvivő. 

A tinédzserre várhatóan nagy összegű kártérítési összeg kifizetése vár, amely magában foglalhatja a rendőri művelet és a katonai repülőgép felszállásának költségeit is.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#easyjet#vadászgép#bombariadó

Címlapról ajánljuk