Külföld

„Még egy kicsit visszamegyek a vízbe” – ezek voltak a 68 éves osztrák nő utolsó szavai a férjéhez, mielőtt letépte a karját és a lábát a cápa Egyiptomban

rtl.hurtl.hu

2022. július 4. 10:12

Éppen készültek visszamenni Ausztriába. 

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, pénteken cápatámadás következtében vesztette életét az egyiptomi Hurghadában egy 68 éves osztrák nyugdíjas. A tragédiáról rendkívül felkavaró videó készült, amelyen az látszik, hogy asszony körül vérvörössé válik a víz. 

Még egy kicsit visszamegyek a vízbe

– a német Bild szerint ezek voltak az elhunyt utolsó szavai. Az említett videón látszik az is, hogy a tragédia szemtanúi egy stégen állnak, senki sem ugrott a vízbe, egyikük azonban egy kötelet dobott az életéért küzdő asszonynak. A videó tanúsága szerint a rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett nő  a támadás után még vissza tudott jutni a partra. A cápa letépte a nő kezét és lábát, kórházba szállították, itt a sokk miatt előállt szívrohamban veszthette életét. Az osztrák állampolgárságú nő a férjével utolsó napjait töltötte Egyiptomban, haza akartak utazni Ausztriába. Lapértesülések szerint egy makócápa támadhatta meg. 

A brit Sun írta meg, hogy a az ausztriai Kramsach zöld pártja Facebook-posztban búcsúzott az asszonytól, aki szavaik szerint „az első órától kezdve elkötelezett Zöld volt Kramsachban, 1998 -2004 között tanácsos, sok éven át hűséges tanácsnok-helyettes”. A szervezet részvétét fejezte ki a gyászoló családnak. 

Egy második halálos támadás is történt ugyanazon a napon az egyiptomi tengerparton, amikor az osztrák nő életét veszítette. A legfrissebb értesülések szerint a második cápatámadás is pénteken történt, az áldozat állampolgárságát azonban nem tették közzé. Azt sem tudni, hogy ugyanannak a tengeri ragadozónak a számlájára írható-e mindkét támadás.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#cápatámadás#egyiptom#cápa#hurghada#ma

Címlapról ajánljuk