Külföld

Bezárt egy New York-i strand, miután cápa harapott meg egy életmentőt

rtl.hurtl.hu

2022. július 4. 15:18

Zach Gallónak a jobb kezét és a mellkasát is össze kellett varrni. 

Ki kellett parancsolni a vízből Long Island egyik népszerű strandján a fürdőzőket, miután egy cápa megtámadott egy vízimentőt – írja a Guardian.

Zach Gallo állítólag vízi gyakorlaton vett részt vasárnap, amkor egy cápa a mellkasába, és a jobb kezébe harapott a Smith Point Beachnél. 

Gallo ki tudott menni a vízből, bekötözték a sebeit, majd egy helyi kórházba szállították. Ott összevarrták a sebeit, majd hazaengedték, jelenleg otthon lábadozik – közölte a Suffolk megyei kormányzat vezető tisztviselője.

A strandot ideiglenesen lezárták, Gallo pedig egy helyi lapnak arról beszélt, hogy éles fájdalmat érzett, és amint megérezte a keze alatt a gumiszerű textúrát, tudta, hogy valamiféle cápával van dolga. Még a sérüléseivel együtt is küzdött egy darabig a cápával, állítása szerint háromszor ütötte meg az állatot. 

Három napon belül Gallo támadása volt a második, cápával kapcsolatos eset a környéken: csütörtökön egy 37 éves úszó jobb lába sérült meg a Jones Beachen. A hatóságok szerint valószínűleg ezt is cápaharapás okozhatta. 

A hatóságok közölték, hogy növelik a parti őrjáratok számát, beleértve az újonnan létrehozott „cápaőrjáratot” is. 

Nassau megye képviselői azt mondták, hogy a cápatámadások Long Island mellett rendkívül ritkák, de mostanában egyre gyakoribbak.

Mint arról korábban az rtl.hu is beszámolt, a múlt héten Egyiptom egyik népszerű üdülőparadicsomában két ember is meghalt cápatámadás miatt. 

Nyitókép: Alessandro De Maddalena / Getty Images

#Külföld#cápa#cápatámadás#ma

Címlapról ajánljuk