Külföld

Gyűlöletbeszéd miatt törölte a posztját a Twitter a sztárpszichológusnak, akit nemrég Novák Katalin tüntetett ki

rtl.hurtl.hu

2022. június 30. 21:46

Pedig Jordan Peterson alig pár hete azt ígérte, hogy elhagyja az „őrült” platformot.

Törölte a Twitter a kanadai sztárpszichológus, Jordan Peterson posztját, amiben minden különösebb indok nélkül betámadta Elliot Page transznemű színészt, akit a Juno-ból és Az Esernyő Akadémiából, valamint az X-Men sorozatból ismerhetnek leginkább a nézők.

A posztban a színészre az általa már hátrahagyott, coming outja előtt használt keresztnevével hivatkozott. Azt írta: „Emlékeztek, amikor a büszkeség még bűnnek számított? És Ellen Page nemrég egy bűnügyi orvossal vágatta le a melleit”.

Ezzel pedig megsértette a Twitter gyűlöletbeszédről szóló alapelveit, akik el is távolították a posztot. A törlésről a konzervatív kommentátor, Dave Rubin adott hírt, aki egyenesen Elon Muskhoz fordult, hogy tegyen valamit az „őrület” ellen.


Jordan Petersonról akkor írtunk hosszabban, amikor Novák Katalin a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntette ki „a klinikai pszichológia területén végzett kiemelkedő tudományos munkája, valamint az alkotói szabadság megvédése és az ifjúság nevelése iránt kivételesen elhivatott és nagy hatású tevékenysége elismeréseként.” Cikkünkben arról is szót ejtettünk, hogy Peterson korábban azt ígérte, hogy elhagyja a Twittert, miután szétszedték a kommentelők, mert sértő jellemzést adott egy plus size modellről.

Nyitókép: Novák Katalin / Facebook

#Külföld#jordan peterson#elliot page#színész#transznemű#twitter

Címlapról ajánljuk