Külföld

Joe Biden újabb 800 millió dolláros katonai segítséget küld Ukrajnának

rtl.hurtl.hu

2022. június 30. 17:11

Légvédelmi eszközöket és támadófegyvereket is kapnak.

Mintegy 800 millió dollár értékű, légvédelmi eszközöket és támadófegyvereket is tartalmazó amerikai katonai segély várható elfogadását jelentette be Ukrajna számára az Egyesült Államok elnöke a madridi NATO-csúcstalálkozó végén tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön, írja az MTI.

A háború akár holnap véget érhet, ha Oroszország felhagy irracionális viselkedésével

– mondta Joe Biden. Az amerikai elnök történelminek nevezte a madridi NATO-csúcstalálkozót, amely véleménye szerint megerősítette a szövetséget a jövő kihívásaival szemben.

Korábban az amerikai elnök és a német kancellár több órán keresztül tárgyalt a bajorországi Elmau kastélyszállóban (Schloss Elmau) vasárnap délután kezdődő csúcstalálkozó előtt. Megbeszélésük sajtónyilvános részén Joe Biden köszönetet mondott Olaf Scholznak Németország Ukrajna melletti kiállásáért.

Mint mondta,

Putyin arra számított, hogy a NATO-t és a G7 csoportot megosztja az Ukrajna elleni orosz támadás, de ez nem történt meg, és az egység továbbra is megmarad.

Hozzátette: az a meggyőződése, hogy a Nyugat megerősödve kerül ki a konfliktusból.

Ahogy mi is megírtuk, a G7-ek nem csak komoly dolgokról beszéltek: Putyin félmeztelen lovaglós fotóján is viccelődtek a világ legfeljettebb országainak vezetői.

Nyitókép: Kim Hong-Ji – Pool / Getty Images

#Külföld#joe biden#g7#ukrajna#segély#fegyver

Címlapról ajánljuk