Külföld

Videón a pillanat, amikor az orosz rakéta becsapódik az ukrajnai bevásárlóközpontba

rtl.hurtl.hu

2022. június 29. 6:56

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az oroszok szándékosan akartak minél több embert megölni.

Ahogyan Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közlése alapján beszámoltunk róla: zsúfolt bevásárlóközpontot ért orosz rakétatámadás Ukrajna középső részén, a létesítményben több mint ezren tartózkodtak. Zelenszkij Telegram-posztja szerint „elképzelni is nehéz”, hogy hány áldozata lehet a Kremencsukban történt rakétatámadásnak. A város a Poltavai területen, a Dnyeper partján fekszik.

Az ukrán elnök kedd esti bejelentkezésében egy videót is közölt az orosz rakéta becsapódásáról, írta meg a Sky News. Zelenszkij szerint Oroszország szándékosan támadta meg a kremencsuki bevásárlóközpontot, az orosz rakéta „pont ezt az objektumot találta el, célzottan. Nyilvánvalóan ez volt a parancs.” Mint mondta, az is nyilvánvaló, hogy az oroszok pontos koordináták alapján vették célba a bevásárlóközpontot.

Minél több embert akartak megölni egy békés városban, egy átlagos bevásárlóközpontban

– mondta, majd hozzátette: ezért az állami terrorcselekményért, mint minden másért, Oroszország felelni fog a harctéren, szankciókkal és a bíróságon.

Volodimir Zelenszkij esti beszédében úgy fogalmazott:

Ma egy ilyen bizonyítékkal szeretném zárni ezt a beszédet - hogy senki ne merjen hazudni a kremencsuki bevásárlóközpontot ért rakétacsapásról. 


Nyitókép: The Kyiv Independent / Twitter

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#volodimir zelenszkij#kremencsuk

Címlapról ajánljuk