Külföld

Johnson szerint Putyin nem támadta volna meg Ukrajnát, ha nő lenne

rtl.hurtl.hu

2022. június 29. 12:14

A brit kormányfő védelmi minisztere pedig arról beszélt, az orosz elnöknek Napóleon-komplexusa van.

Putyin kinézete már egy ideje téma a brit politikai vezetésben, nemrég a világ hét legfejlettebb gazdaságát tömörítő G7-csoport csúcstalálkozója előtt viccelődött az orosz elnök félmeztelenül lovaglós fotóján Boris Johnson és a világ többi politikai vezetője.

Az Egyesült Királyság miniszterelnöke ezúttal a NATO-csúcstalálkozóra tartva vette elő ismét Putyint, a Daily Mail beszámolója szernt. A ZDF német televíziónak azt mondta:

Ha Putyin nő lenne, ami nyilvánvalóan nincs így, de ha az lenne, nem hiszem, hogy ilyen őrült, macsó, inváziós és erőszakos háborúba kezdett volna

– mondta Johnson, akinek védelmi minisztere sem fukarkodott a jelzőkkel. Az LBC News nevű londoni rádiónak nyilatkozott, ahol elmondta:

Úgy gondolom, hogy Putyin önmagáról és a világról alkotott nézeteiből megállapítható, hogy Napóleon-komplexusban szenved

– mondta Ben Wallace, aki az orosz elnök 170 centis termetére utalva a „kisember-szindróma” kifejezést használta.

Johnson arról is beszélt, hogy a Nyugatnak támogatnia kell Ukrajnát, hogy sikerüljön megváltoztatniuk a konfliktus jelenlegi dinamikáját, és hogy Volodmir Zelenszkijt a lehető legjobb helyzetbe lehessen hozni egy majdani, oroszokkal folytatandó tárgyaláson.

Nyitókép: Stefan Rousseau – Pool / Getty Images

#Külföld#vlagyimir putyin#boris johnson#magasság

Címlapról ajánljuk