Külföld

„Mint Disneyland” – ebbe a börtönbe kerül Epstein kerítője

rtl.hurtl.hu

2022. június 29. 9:03

Nagy változás lesz Ghislaine Maxwellnek, akit húsz évre ítéltek, mert fiatal lányokat szerzett az amerikai pénzembernek. 

Húsz év börtönre ítélték kedden Ghislaine Maxwellt, amiért segítséget nyújtott Jeffrey Epstein néhai pénzembernek, hogy ő és barátai fiatal lányokkal szexelhessenek. A hatvanéves nő a büntetését a Connecticut állambeli Danbury Büntetésvégrehajtási Intézetben fogja letölteni, ami a magyar jogrendszerben nagyjából a fogháznak felel meg, ami a szabadságvesztés legenyhébb végrehajtási módja.

Ez számára „olyan lesz, mint Disneyland” – mondta el a Daily Mail című brit bulvárlapnak Justin Paperny börtönszakértő, akinek cége elítélt fehérgalléros bűnözőket lát el tanácsokkal. Ezt azzal kapcsolatban jelentette ki, hogy Maxwell az elmúlt két évet egy híresen kemény helynek számító brooklyni börtönben töltötte előzetes letartóztatásban.

A Danbury fogház több kikapcsolódási lehetőséget is nyújt a raboknak, akik különböző hobbikkal foglalkozhatnak, aerobicórákra járhatnak, az ötven évnél idősebb raboknak pedig külön fitnesszórákat is tartanak. Az elítéltek zárkáját csak estére zárják be, és napközben, amikor nem dolgoznak, szinte teljesen szabadon járkálhatnak az intézmény területén, ahol futó- és baseballpálya is van.

Paperny közlése szerint Maxwell „úgy fogja érezni magát, mint egy lottónyertes”, amikor meglátja, hogy milyen helyre került

Könnyen elképzelhető, hogy a hatvanéves Maxwell egész hátralévő életét ott fogja leélni, szövetségi börtönből ugyanis nem lehet feltételesen szabadlábra helyezni – írta a Mail. 


Nyitókép: Jeffrey Epstein és Ghislaine Maxwell.  Fotó: Joe Schildhorn/Patrick McMullan via Getty Images

#Külföld#ghislaine maxwell#börtön#fogház#büntetés

Címlapról ajánljuk