Külföld

Videón, ahogy gránátot dobnak egy bokorban nagydolgát végző orosz katonára

rtl.hurtl.hu

2022. június 27. 11:54

Azt hitte elbújt, de a felette lebegő drónról kiszúrták. 

Drónról dobtak aknagránátot egy orosz katonára Ukrajnában, miközben egy erdős területen, bokrok mögé bújva gugolt letolt nadrággal, feltehetően azért, hogy nagydolgát végezze. Az esetről a drónnal készítette videót – vette észre a 444.

A felvételen látni, ahogy a drónról elengednek egy vezetőszárnyakkal ellátott aknagránátot, ami tőle pár méternyire robban fel. Azt nem lehet tudni, hogy a katona milyen súlyos sérüléseket szenvedett, de a felvételből úgy tűnik, hogy túlélte a támadást.

Hobbidrónok a háborúban

Az Oroszország ellen védekező ukránok igyekeznek minden eszközt felhasználni a túlerőben lévő orosz hadsereg megállítására, köztük olyan kereskedelmi forgalomban kapható „játékszereket”, mint a kis drónok. A kamerával ellátott szerkezeteket nem csak megfigyelésre használják, hanem támadások végrehajtására is: átalakított aknagránátokat dobnak le azokról orosz katonákra.

Ez a módszer május elején vált igazán ismertté, miután videó készült arról, hogy a napfénytetőn keresztül dobtak kis bombát egy drónról egy orosz katonákkal teli autóba. Azt nem tudni, hogy a közösségi oldalakon többmilliós nézettsége elért felvétel pontosan hol, és mikor készült, és azt sem, mi lett a sorsa az orosz katonáknak. A videót itt lehet megnézni, de figyelem, megrázó felvételeket tartalmaz.

Nyitókép: Twitter / Euromaidan PR

#Külföld#orosz-ukrán háború#drón#aknagránát#gránát

Címlapról ajánljuk