Külföld

4 millió forintos gyorssegélyt küld Magyarország az afganisztáni földrengés áldozatainak

rtl.hurtl.hu

2022. június 25. 12:44

Szijjártó Péter jelentette be.

Magyarország kétmillió forintos gyorssegélyt nyújt a kelet-afganisztáni földrengés károsultjainak megsegítésére a Hungary Helps programon keresztül, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet pedig további kétmillió forinttal csatlakozik az akcióhoz, írta Szijjártó Péter a Facebookon. 

A külügyminiszter felidézte, hogy az elmúlt napokban 5,9-es erősségű földrengés rázta meg a kelet-afganisztáni Paktika tartományt és több mint 1000 ember életét követelve pusztította el a térség lakóházainak, infrastruktúrájának nagy részét.

„A tragédián nem tudunk változtatni, de a károkon és a bajba jutott emberek terhein tudunk enyhíteni. Magyarország ezért a Hungary Helps Programon keresztül kétmillió forintos gyorssegélyt biztosít a földrengés károsultjainak megsegítésére, amelyhez a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet is további kétmillió forinttal csatlakozik” – írta.

A segélyt a lehető legrövidebb időn belül eljuttatják a katasztrófa sújtotta afganisztáni tartományba, hiszen most kulcskérdés, hogy az életfeltételek mielőbbi helyreállításával gyorsan és helyben tudjunk segíteni az ország lakosain.

A földrengésről korábban az RTL Híradó is beszámolt:


Nyitókép: Szijjártó Péter egy csehországi sajtótájékoztatón, 2022 áprilisában. Fotó: Tomas Tkacik/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

#Külföld#szijjártó péter#segély#afganisztán#földrengés

Címlapról ajánljuk