külföld

Lángoló ruhában találtak rá egy magyar nőre Kanadában, gyilkosság miatt indult nyomozás

rtl.hurtl.hu

2022. június 23. 6:39

V. Henrietta olyan súlyosan megégett, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe.

Égési sérülések miatt vittek kórházba egy Magyarországról Kanadába emigrált házaspárt Torontóban a múlt héten – vette észre a Cp24.com kanadai oldal hírét a Hvg.hu. A 37 éves nőre, V. Henriettára és a 38 éves férfire, B. Norbertre pénteken találtak rá a szomszédok által riasztott hatóságok a nő házánál a város Scarborough negyedében.

V. Henrietta olyan súlyosan megégett, hogy szombaton a kórházban belehalt sérüléseibe. Férjét ezután letartóztatták, az ügyben gyilkosság miatt indult nyomozás.

A szintén kanadai Global News szerint a szomszédok arról számoltak be, hogy a nő lángoló ruhában, kiabálva forgott körbe-körbe a háza előtt, mielőtt összeesett, az egyik szomszéd locsolócsővel próbálta eloltani a lángokat. A híroldal videós riportjában egy fényképet is bemutatott, amelyen egy eldobott benzineskanna látszik az előkertben.


Global News szerint a háromgyerekes házaspár három éve, menekültként érkezett Kanadába Magyarországról, de megromlott közöttük a viszony. A férfit korábban bírósági határozatban tiltották el attól, hogy a nő tartózkodási helyét 200 méteren belül megközelítse. B. Norbertet tavaly év végén pedig három nap felfüggesztett börtönre ítélték, amiért nem tett eleget a távolságtartó végzésnek, illetve azért, mert többször is halálosan megfenyegette a nőt.

Az áldozat márciusban a Facebook-oldalán üzent férjének, hogy szálljon ki az életéből és ne zaklassa tovább.

Nyitókép: Global News

#külföld#kanada#halálhír#gyilkosság

Címlapról ajánljuk