Külföld

Szerbiában szerezne országos frekvenciát a TV2

rtl.hurtl.hu

2022. június 22. 11:41

Augusztusban derül ki, hogy nyerhetnek-e a nemrég kiírt pályázaton. 

Országos lefedettségű tévés hullámhosszokra írtak ki pályázatot Szerbiában, amelyre 14 tévétársaság pályázott – írja a Szabad Magyar Szó.

Közülük az egyik a magyar TV2. A társaság alapvetően nem pályázhatna, hiszen nem szerb cég, de ez nem jelentett akadályt: 2022. május 20-án megalakult a TV2 RS Broadcasting, ami már egy szerb vállalkozás.

A lap szerint a kft-nek két igazgatója van: a francia Pavel Statchev (a TV2 Csoport és a Planet TV vezérigazgatója), valamint a szlovén Špela Pirnat. Az alaptőke 11,76 millió dinár, vagyis 100 ezer euró. A Szabad Magyar Szó azt írja, a Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség (APR) honlapján a tagoknál a magyar TV2 szerepel.

A kereskedelmi televíziók közül jelenleg a Happy, a Pink, a B92 és a Prva sugároz nemzeti hullámhosszon, a frekvenciaengedélyük pedig augusztusban lejár.

A pályázati kiírás szerint csak négy hullámhossz odaítéléséről döntenek majd, holott van egy ötödik frekvencia is, amely már tíz éve, a TV Avala megszűnése óta nincs használatban.

A frekvenciapályázat eredményeit augusztus 4-ig kell kihirdetni, akkor járnak le ugyanis a mostani engedélyek – teszi hozzá a lap.

Mint ismert, a TV2 Média Csoport Zrt. igazgatóságában tavaly novemberben történt személyi változás: Czira Szabolcs helyére Várkonyi Andrea, Mészáros Lőrinc felesége került.

Nyitókép: dowell / Getty Images

#Külföld#tv2#szerbia#mészáros lőrinc#frekvencia#tévé#televízió#hullámhossz#pályázat

Címlapról ajánljuk