Külföld

Lerombolják a texasi iskolát, ahol 21 embert mészárolt le egy lövöldöző

rtl.hurtl.hu

2022. június 22. 6:43

Ezt a város polgármestere jelentette be. 

Le fogják rombolni a texasi Uvalde városában lévő Robb Elementary School általános iskolát, ahol május végén 19 kisgyereket és két tanárnőt ölt meg egy 18 éves lövöldöző – közölte kedden a város polgármestere. Don McLaughlin kijelentette:

Úgy tudom, hogy az iskola le lesz rombolva. Soha nem kérhetünk meg egy gyereket, hogy oda visszamenjen, vagy egy tanárt, hogy abba az iskolába visszamenjen.  

Egy texasi szenátor elmondása szerint ugyanezt a lépést javasolta a városnak Joe Biden amerikai elnök is.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy eltüntetnek egy amerikai iskolaépületet, ahol tömegmészárlás történt. A connecticuti Newtown városában lévő Sandy Hook általános iskola épületét szintén lerombolták, miután ott egy lövöldöző húsz, hat- és hétéves kisgyereket ölt meg. A telken egy új iskolát építettek – emlékeztetett a BBC.


A lövöldözés után vizsgálat indult a rendőrség ellen, akik több mint egy órát vártak, mire rátámadtak a kisgyerekeket gyilkoló támadóra, pedig minden eszközük a rendelkezésükre állt az akció végrehajtására. 


Nyitókép: Virágok a texasi Uvalde városában lévő Robb Elementary School épületénél, a 21 halálos áldozattal járó lövöldözés után. Fotó: Brandon Bell/Getty Images

 

#Külföld#texasi iskolai lövöldözés#iskola#lövöldözés#uvalde#texas#egyesült államok

Címlapról ajánljuk