Külföld

Bűnösnek találta az esküdtszék Bill Cosbyt szexuális erőszak vádjában

rtl.hurtl.hu

2022. június 22. 9:11

Kártérítést ítéltek meg a vádlónak. 

A Los Angeles-i esküdtszék megállapította Bill Cosby felelősségét abban a polgári perben, amelyet Judy Huth indított: Huth azt állította, hogy a férfi szexuálisan zaklatta őt tinédzserként az 1970-es években – írja a CNN.

A nyolc nőből és négy férfiból álló esküdtszék 500 ezer dollár kártérítést ítélt meg Huthnak. 

Huth még 2014-ben indította el az ügyet, szexuális erőszakra, valamint érzelmi sérelem szándékos és gondatlan okozására hivatkozva. Az eredeti beadvány szerint az eset 1974-ben történt, amikor Huth 15 éves volt, de ezt később 1975-re módosították.

Ügyvédein keresztül a 84 éves Cosby tagadta a szexuális visszaélésekkel kapcsolatos összes vádat.

Huth a panaszában elmondta, hogy egy parkban találkozott Cosbyval, aki éppen egy filmet forgatott. Miután összebarátkozott Huth-tal és egy barátjával, Cosby állítólag meghívta őket, hogy csatlakozzanak hozzá a teniszklubjában. Huth állítása szerint a komikus onnan egy házba hívta őket, ahol több alkoholos italt szolgált fel a fiatal nőknek, majd elvitte őket a Playboy-villába.

Huth azt állította, hogy bár Cosby tudta ő és barátnője korát, mégis arra utasította a tinédzsereket, hogy „ha a Playboy-nyuszik közül bárki megkérdezi a korukat, mondják, hogy 19 évesek”. Huth továbbá azt állította, hogy Cosby elvitte őt a villa egyik hálószobájába, ahol szexuálisan molesztálta.

Nyitókép: Gilbert Carrasquillo / Getty Images

#Külföld#bill cosby#szexuális zaklatás#esküdtszék#los angeles#judy huth#bíróság#humorista

Címlapról ajánljuk