Külföld

Jógázókra támadtak iszlamisták a Maldív-szigeteken

rtl.hurtl.hu

2022. június 21. 17:57

Senkinek nem esett baja. A szélsőségesek szerint a jóga ellentétes az egyistenhittel.

Iszlám szélsőségesek támadtak kedden egy jógafesztivál résztvevőire a Maldív-szigeteken, a helyi rendőrség az ügyben letartóztatott hat embert – jelentette az AP hírügynökség.

Az indiai-óceáni szigetországban a nemzetközi jóganap alkalmából a kormány szervezett fesztivált a fővárosban lévő futballstadionban. Az eseményen mások között az indiai és a brit nagykövet is részt vett.

A stadionba zászlókat lengető, transzparenseket feltartó iszlám szélsőségesek hatoltak be, miközben azt kiabálták arabul, hogy „Nagy az Isten!". Transzparenseikre azt írták, hogy a jógázás ellentétes az iszlám egyistenhittel, mert közben meg kell hajolni a Nap előtt.

A rendőrség közlése szerint a támadók erőszakos behatolásukkal félelmet keltettek a résztvevőkben, sőt, megpróbálták megtámadni őket, valamint anyagi kárt okoztak.

A luxus-turistaparadicsomnak számító Maldív-szigetek félmilliós lakossága szunnita muszlim vallású, amelyben más vallás hirdetése vagy gyakorlása, illetve a szekularizmus tilos. A vallási fanatizmus az utóbbi években folyamatosan erősödött az országban az AP megállapítása szerint.

Nyitókép: Egy nő jógapózban a Maldív-szigetekhez tartozó Villingili sziget egyik hoteljének úszómedencéjénél. – Fotó: Getty Images

#Külföld#jóga#maldív-szigetek#iszlamista

Címlapról ajánljuk