Külföld

Ötven kilométert utazott egy autó lökhárítójába szorulva az elgázolt nyúl

rtl.hurtl.hu

2022. június 20. 21:12

Miután szóltak az autó sofőrjének, attól tartott, hogy „egy fél nyulat” fog találni, de az állat túlélte a balesetet.

Egy elgázolt nyúl ötven kilométeres utazást élt túl egy autó lökhárítójába szorulva – írja a Guardian.

A walesi Mark Pearson munkába tartott, amikor egy puffanást hallott. A 46 éves férfi elmondta, hogy a visszapillantó tükörbe nézve próbálta megállapítani, hogy mi történt, de nem látott semmit, így folytatta az útját.

Később egy munkatársa szólt neki, hogy egy nyúl szorult a lökhárítójába. Pearson attól félt, hogy „egy fél nyulat” talál majd, de meglepődött, amikor látta, hogy az állat életben van: valahogy átpréselődött a lökhárító rácsán, és egy rekeszben kötött ki. A férfi először nem tudta, hogy ez hogyan volt lehetséges, de kiderült, hogy a rács eltört, a nyúl átjutott rajta, majd a rugalmas műanyag visszaugrott a helyére.

Miután Pearson leszedte a lökhárítót, szükség volt némi „birkózásra”, hogy kiszabadítsa a nyulat. Azt mondta, az állat orra körül volt némi megszáradt vér, de egyébként sértetlennek látszott. Végül egy erdős területen szabadon engedte. Ezután voltak, akik azt mondták neki, hogy vissza kellett volna vinnie oda a nyulat, ahol elgázolta: vissza is ment érte, de addigra az állat elszaladt.

Illusztráció: iStock / Getty Images Plus

 

#Külföld#egyesült királyság#nyúl#gázolás

Címlapról ajánljuk