Külföld

Letartóztatták a kétszeres Oscar-díjas rendezőt Olaszországban szexuális erőszakért

rtl.hurtl.hu

2022. június 20. 6:29

Paul Haggis ügyvédje állítja, hogy teljesen ártatlan.

Letartóztatták vasárnap Paul Haggis kanadai rendezőt az Olaszország déli részén található Ostuni városában. A vádak ellene szexuális erőszak és személy elleni erőszak.

A férfit egy külföldi nő jelentette fel, aki állítja: a kétszeres Oscar-díjas rendező két napot töltött vele, ezidő alatt szexuális együttlétre kényszerítette. A rendező azért tartózkodott a városban, hogy előadjon az Allora fesztiválon.

A nőt a Brindisi repülőtéren hagyták törékeny fizikai és pszichológiai állapota ellenére. Ezután a reptér személyzete segítségével kórházba jutott, ahol megtette a feljelentését. A zaklatásának körülményeit a hatóságok is megerősítették.

Paul Haggis ügyvédje azt mondta a Hollywood Reporternek, hogy az olasz törvények értelmében nem beszélhet az ügy részleteiről, kliense viszont teljesen ártatlannak tartja magát, és együttműködik a hatóságokkal.

Haggis írta a Millió dolláros bébi forgatókönyvét, 2005-ben pedig két Oscar-díjat kapott az Ütközések című filmért.  A férfit 2018-ban Haleigh Breest publicista beperelta azzal a váddal, hogy 2013-ban megerőszakolta. Ezután négy másik nő is zaklatással vádolta meg Haggist, aki minden vádat tagadott.

A rendező többször dolgozott együtt Clint Eastwooddal íróként, a Levelek Iwo Dzsimáról is az ő tollából származik. A Chuck Norris főszereplésével készült Walker – Texasi kopónak is társírója volt. Korábban a Szcientológiai Egyház tagja volt, és több dokumentumfilmben is nyilatkozott arról, hogyan zaklatta őt és családját a szekta.

Nyitókép: Daniele Venturelli / Getty Images

#Külföld#paul haggis#szexuális erőszak#letartóztatás#olaszország#zaklatás

Címlapról ajánljuk