Külföld

Vízipisztolyozás miatt vertek agyon egy 17 éves fiút a LeBron James által alapított iskolánál

rtl.hurtl.hu

2022. június 19. 15:14

Véletlenül találhatták el a szomszédos pályán kosárlabdázó társaságot.

Agyonvertek egy 17 éves fiút, Ethan Liminget az amerikai kosárlabdasztár, LeBron James által alapított középiskola mellett Ohio államban, Akron városában – számolt be az esetről a New York Post

Liminget a Promise School parkolójában verték halálra június 2-án éjszaka. A gyilkosság gyanújával három férfit tartóztattak le, akik azután kerültek konfliktusba az áldozattal, hogy Liming egy vízipisztollyal lövöldözött az iskola udvarán tartózkodókra.

Amikor Liming egyik barátja a vészhelyzeti segélyvonalat hívta azzal, hogy barátjukat kiütötték, és elájult, a háttérben hallatszott az áldozatot megütő egyik támadó hangja:

Hé, ember, sajnáljuk, ember. Nem gondoltuk komolyan.

A gyilkossággal gyanúsított 21 éves Donovon Jones, a 20 éves DeShawn Stafford Jr. és a 19 éves Tyler Stafford mindannyian ártatlannak vallották magukat. Egymillió dolláros óvadék ellenében tartják őket őrizetben.

A verekedésről eddig rendelkezésre álló információk szerint Liming és három barátja a kosárlabdapálya parkolójában volt éjszaka, amikor játszani kezdtek a SplatRBall nevű, a valódi automata fegyverekhez szinte megszólalásig hasonló vízipisztolyokkal, amely vízgyöngyöket lő ki. Ezek szétrobbannak, ha célba találnak.

A balhé akkor tört ki, amikor a vízipisztolyozó társaság, valószínűleg véletlenül, rálőtt a szomszédos pályán éppen kosárlabdázó, szintén négyfős társaságra. A verekedést követően a támadók elkötötték az ájult Liming autóját, de csak a parkoló másik végéig hajtottak vele. Ezután elmenekültek a helyszínről.

A négyből két gyanúsított ügyvédje egyébként azzal védekezett, hogy ügyfelei valódi automata fegyvereknek hitték a vízipisztolyokat, ezért alakult ki a konfliktus.

Nyitókép: Youtube

#Külföld#verekedés#emberölés#vízipisztoly

Címlapról ajánljuk