Külföld

Kiderült, melyik alkatrész okozta Joe Biden kerékpárbalesetét

rtl.hurtl.hu

2022. június 19. 15:45

A kiegészítő ugyan segít a gyors tekerésben, ám megnehezíti a leszállást a bicikliről.

Egy eléggé régi, kopottas kerékpár egyik alkatrésze okozhatta Joe Biden amerikai elnök felborulását – írta a New York Post

A kerékpár, amellyel Biden elnök szombaton gyakorlatilag álló helyzetből az aszfaltra zuhant, egy Trek FX 1 Disc típusú, könnyű hibrid kerékpár, amelyet változatos terepen való tekerésre szántak. 

A Bicycling szaklap mélyrehatóbban vizsgálta Biden biciklijét, amivel 2020, vagyis elnökké választása óta látják kerekezni. A lap szakértője szerint a lineáris húzású felnifékek és a rozsdásnak tűnő lánc alapján már jócskán túl van a fénykorán a kerékpár.

A cikk szerint a lábujjak helyén lévő, a pedálokon lévő rögzítőpánt tehető felelőssé Biden balesetéért. A balesetről készült egyik felvételen jól látható, hogy az elnök lefékez és megáll a riporterek előtt, majd a bal lábát leveszi az egyik pedálról, ám a jobb lábát még nem tudja kihúzni a pántból, emiatt elveszíti az egyensúlyát, és oldalra borul.


A rögzítőpánt révén ugyan gyorsabban, nagyobb sebességgel lehet tekerni, viszont nehézkessé teszi a fel- és leszállást. Emiatt a magazin szakértője más típusú kerékpárt ajánl az elnöknek.

Nyitókép: Youtube / ABC

#Külföld#joe biden#baleset#kerékpár

Címlapról ajánljuk