Külföld

Féltékeny volt más emberek életére a magyar lányt megerőszakoló és meggyilkoló lengyel férfi

rtl.hurtl.hu

2022. június 19. 16:49

Életfogytiglani börtönbüntetést kapott a depressziójára hivatkozó lengyel férfi.

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a 24 éves lengyel férfit, Zbigniew Sojt, aki Nagy-Britanniában, Bradford városában megerőszakolt és brutálisan meggyilkolt egy 24 éves magyar nőt, B. Borbálát – írta a Telegraph & Argus.

A férfinak az ítélet szerint legalább 31 évet rács mögött kell töltenie a gyilkosságért.

Soj ezen felül még további 14 év börtönbüntetést kapott, mert Borbála után megpróbálta megölni a lány lakótársát is.

A férfi a tárgyalás során azt állította, hogy depressziós volt a gyilkosság idején, ráadásul részeg is, ráadásul „démonok törtek rá”. Soj és áldozatai külön lakásokban éltek egy szállóban. A férfi tavaly november 21-én hajnalban behatolt a két alvó nő lakásába, és az ágyukban megtámadta őket.

Soj két kést szerzett a szálló konyhájából, az egyiket meg is élezte, és ezzel hajtotta végre a támadásokat. Azonban csak a magyar lányt ölte és erőszakolta meg. A másik áldozatot kilencszer szúrta meg, és megpróbálta megfojtani egy párnával. A nő már-már elveszítette az eszméletét, de végül annak köszönhette a túlélését, hogy még volt ereje azt mondani a támadónak, hogy a nő családjának és barátainak szükségük van rá. Ezután Soj békén hagyta őt.

Borbálának nem volt ilyen szerencséje. Csaknem meztelenül találtak rá, vérbe fagyva, mintegy 40 késszúrással a testén. Soj elismerte a szexuális erőszakot. Később azt is mondta, hogy ki akarta próbálni, milyen érzés megölni valakit. Azt is állította, hogy féltékeny volt más emberek életére, aki boldogan éltek.

A gyilkos elfogásakor a helyszínen azt mondta a rendőröknek:

Megérdemlem, hogy most meghaljak. Részeg voltam. Gyilkos lettem.

Az RTL Híradó korábbi riportja az esetről:


Nyitókép: RTL Híradó

#Külföld#gyilkosság#nemi erőszak

Címlapról ajánljuk