külföld

Kamala Harris harcot hirdetett az internetes zaklatás ellen

rtl.hurtl.hu

2022. június 16. 18:11

Az elmúlt időszak lövöldözéseit internetes gyűlöletbeszéd előzte meg.

Kamala Harris amerikai alelnök új munkacsoportot indít az internetes zaklatás és molesztálás elleni küzdelem érdekében, írja az MTI.

A probléma egyáltalán nem újkeletű az Egyesült Államokban, a kérdés ismét az amerikai közvélemény érdeklődésének középpontjába került a Texasban és New York államban elkövetett tömeges lövöldözéseket követő társadalmi felháborodás miatt.

Ezeket a halálos lövöldözéseket ugyanis szexista, nőgyűlölő vagy rasszista kommentek előzték meg a különféle közösségi médiumokban és csevegőfórumokon.

A munkacsoport csütörtöki első ülésén részt vesz Merrick Garland igazságügyi miniszter és Vivek Murthy amerikai tisztifőorvos is. A megbeszélésre meghívták a 29 éves Sloane Stephens profi teniszjátékost is. A fekete sportoló szerint karrierje során elszenvedett vesztes mérkőzéseit követően rendszeresen rasszista online támadások értek.

A munkacsoport feladata, hogy a következő fél év folyamán ajánlásokat fogalmazzon meg az amerikai szövetségi kormány részére az online zaklatás és molesztálás elleni küzdelem terén.

Harris eskütételéről alelnökként korábban a Híradó is beszámolt:


Nyitókép: Carolyn Van Houten / The Washington Post via Getty Images

#külföld#kamala harris#joe biden#usa#online#zaklatás#lövöldözés

Címlapról ajánljuk