Külföld

Félbeszakította egy brazil sztriptíztáncos a perui elnök korrupcióügyi kihallgatását

rtl.hurtl.hu

2022. június 16. 20:32

„Elég szuggesztív látvány” – panaszkodott az ügyész.

Cirkuszba fulladt a perui elnök kihallgatása, miután egy brazil férfi sztriptíztáncos videója szakította meg az online beszélgetést. Pedro Castillo ellen korrupció vádjával nyomoznak, de Ricardo Milos csábos tánca még erről is képes volt elterelni a figyelmet.

Samuel Rojas ügyész éppen azt magyarázta, miért kell komolyan venni a Castillo elleni vádakat, amikor egyik pillanatról a másikra átvette az uralmat a közvetítés felett a korábban mémként népszerűvé vált videó.

Elég szuggesztív látvány

– panaszkodott Rojas.

Castillo-t azzal gyanúsítják, hogy korábbi közlekedési miniszterével – a jelenleg bujkáló – Juan Silvával közösen lophatott el közpénzeket. Az elnök ügyvédei korábban többször is megpróbálták megakadályozni, hogy az ügyész kihallgassa Castillo-t.

A videót az elnök volt ügyvédje, Benji Espinosa fiókja indította el a Zoom-hívásban. Espinosa tagadja, hogy ő lenne a felelős érte, szerinte „számítógépes bűnözés” áldozatává vált. Bejelentette, hogy hivatalosan is panaszt tesz a bírónál, mert szerinte az eset azt mutatja, hogy az igazságügy informatikai rendszere sebezhető.

A híres klipet alább lehet megnézni:

#Külföld#brazil#sztriptíz#korrupció#peru#elnök#kihallgatás

Címlapról ajánljuk