Külföld

„Ez most komoly?” – Videón, ahogy egy 12 éves fegyverrel kirabol egy benzinkutat

rtl.hurtl.hu

2022. június 13. 10:30

A plafonba lőtt, amikor a pénztáros nem akarta elhinni, hogy tényleg a bevételt követeli. 

Letartóztattak egy 12 éves fiút az amerikai Michigan államban található Hartford városában, miután fegyverrel kirabolt egy benzinkutat fényes nappal — jelentette a helyi sajtó. Az esetet rögzítették az üzlet biztonsági kamerái is.

Az egyik felvételen látni, ahogy a fiú odaáll a pénztárhoz, majd a hátizsákjából egy pisztolyt húz elő, a táskát pedig odadobaj a pultra, közölve az eladóval, hogy rakja bele a pénzt. A dolgozó látszólag nem akarta elhinni, hogy a fiú tényleg az üzlet kirablására érkezett, és megkérdezte:

Ez most komoly?

Erre válaszul a fiú a plafonba lőtt, mire a pénztáros átadott neki pár ezer dollárt, és a fiú távozott.


A fiút, akinek nevét fiatal korára való tekintettel nem hozták nyilvánosságra a hatóságok, perceken belül elfogták pár utcányira a tetthelytől. A gyerek beismerte tettét a rendőröknek, közölve, hogy a fegyvert otthonról szerezte, egy zárt fegyvertárolóból. Csak azt nem árulta el, hogy miért tette. Egy rendőrnyomozó a helyi sajtónak elmondta:

A fiú azt mondta, hogy nem a pénzért tette, de azt nem árulta el, hogy pontosan miért.

Michael Prince rendőrhadnagy közölte, hogy teljesen értetlenül ál az eset előtt, és képtelen felfogni, hogy mire gondolhatott a 12 éves fiú, amikor fényes nappal, maszk nélkül bement a vásárlókkal teli benzinkútra, hogy kirabolja, hozzátéve, hogy három nagyfelbontású kamera is megörökítette a bűncselekményt.

Nyitókép: Twitter/No Jumper

#Külföld#rablás#12 éves#fiú#egyesült államok#benzinkút#fegyveres rablás

Címlapról ajánljuk