Külföld

A gyerekmolesztálásról szóló iskolai felvilágosítás ellen küzdött az ügyvéd – kiderült, hogy pedofil

rtl.hurtl.hu

2022. június 10. 12:48

A közismert kanadai ügyvéd nagyhangú ellenzője volt annak, hogy az iskolákban arra okítsák a gyerekeket, honnan ismerhetik fel, ha molesztálják őket. Az mondta, a gyerekekért aggódik, de most kiderült, hogy valójában miért félt.

Csak egy szülő tudja megítélni, hogy a gyerekének mikor és milyen információira van szüksége, és csak egy szülő tudja azt olyan módon átadni, ami nem fenyegető, nem okoz zavart, és ami nem veszélyezteti a gyereket.

Ezt nyilatkozta még 1990-ben Helmut Berndt kanadai ügyvéd, amikor az ellen kampányolt, hogy Edmonton város iskoláiban arra tanítsák a gyerekeket, hogy miként ismerhetik fel a szexuális molesztálást. Az ismert ügyvéd több más szülővel együtt azért támadta az iskolai felvilágosító programot, mert az szerintük megrémíti a gyerekeket, és hamis vádakhoz vezethet.

Harminc évvel később azonban kiderült, hogy a férfit egészen más félelmek vezethették, amikor nem akarta, hogy a gyerekek felismerjék a szexuális molesztálás jeleit. Az idén 73 éves férfit ugyanis 14 évig tartó börtönbüntetésre ítélték, három gyereke ellen elkövetett szexuális bűncselekmények miatt – írta a helyi sajtó.

Az ügyben döntő bíró, aki „szexuális ragadozóként” jellemezte a férfit, a június 9-ei ítélethirdetéskor elmondta, hogy 

18 évig tartó börtönbüntetést szeretett volna kiszabni a férfira, de a kanadai joggyakorlat ilyen idős elítéltek esetén azt nem engedélyezi.

A férfi ellen 2019-ben tett feljelentést három gyermeke, akiket általános iskolás korukban éveken át molesztált apjuk, 1986 és 2001 között.  Az egyik lány elmondta, hogy négyéves volt, amikor apja elkezdte molesztálni. A legrosszabb molesztálásokat fia szenvedte el, aki általános iskolás volt, amikor a bántalmazások kezdődtek, és azok egészen 15 éves koráig tartottak.

A már a harmincas éveiben járó gyerekek külön beleegyeztek abba, hogy a bíróság a megszokott gyakorlattól eltérve ne tartsa titokban a neveiket, mert az akarták, hogy így nyilvánosság elé kerülhessen az apjuk neve is, és az emberek tudják, hogy mit tett velük. 

Nyitókép:Helmut Berndt. Fotó:CBC

#Külföld#pedofil#apa#gyerekek#szexuális zaklatás#molesztálás#kanada#felvilágosítás

Címlapról ajánljuk