Baleset-bűnügy

Saját lányait erőszakolta és verte éveken keresztül a győri férfi, az anyjuk pedig némán tűrte

rtl.hurtl.hu

2022. június 21. 16:49

Szíjjal, horgászbottal, fakanállal verte őket. 14 évet kapott

Jogerősen tizennégy év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit, aki éveken át testileg és lelkileg is bántalmazta négy lányát. A gyerekek anyja két év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A férfit szexuális erőszak, szexuális kényszerítés, kiskorú veszélyeztetése, személyi szabadság megsértése és többrendbeli kapcsolati erőszak bűntette miatt ítélték el. Emellett megszüntették szülői felügyeleti jogát is. A nőt kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt ítélték el.

A jogerős ítélet szerint a férfi és a nő közösen nevelte a 2000-ben, 2001-ben, 2005-ben és 2012-ben született lányokat Győrben.

A házaspár között 2006-ban megromlott a viszony, naponta veszekedtek. A két nagyobb lány végzett el szinte minden házimunkát, és – akár a tanulás rovására is – a kisebb testvéreket is ellátta. Volt, hogy a férfi az idősebb lányait fakanállal, szíjjal, horgászbottal ütötte. A 15 éves gyermekét többször is addig fojtogatta, amíg rosszul nem lett, a 16 éveset pedig többször, akár két hétre is szobafogságra ítélte.

A férfi 2015-ben a 14 éves, 2018-ban a 6 éves lányával szexuális cselekményt is végzett-végeztetett, az anya pedig nem védte meg őket.

2018 tavaszán az akkor 13 éves lány hetekre eltűnt, rendszeresen, nagy mennyiségben alkoholt és kábítószert is fogyasztott, majd még abban az évben kiemelték a családból.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#pedofil#nemi erőszak

Címlapról ajánljuk