Külföld

Az amerikai iskolákban őrző-védő kutyák fogják védeni a gyerekeket a fegyveresektől

Dévai LászlóDévai László

2022. május 30. 15:26

Arra képezték ki, hogy ha lövéseket hall, hatástalanítsa a támadót.

Az Egyesült Államokban Florida államban több iskolában is meg fognak jelenni őrző-védő kutyák, akiknek az lesz a feladatuk, hogy megvédjék a gyerekeket a fegyveres ámokfutóktól. A kutyák elsődleges feladata az lesz, hogy kiszagolják, ha valakinél töltött lőfegyver, robbanóanyag vagy illegális drogok vannak – írja a LADBible.

A probléma az, hogy Amerikában közel sincs annyi speciálisan kiképzett kutya, hogy lefedjék a veszélyeztetett intézményeket.

Floridában már van egy olyan egyetem, ahol egy Colby nevű kutya szolgálatot teljesít. A beszámolók szerint mióta az állat felügyeli a rendet az intézményben, azóta sokkal kevesebb visszaélést tapasztalnak az iskolai felügyelők. A kutyát egy helyi házaspár ajándékozta az iskolának, de a pozitív példa miatt több helyen is alkalmaznák a módszert.

Colby és egy mellé kirendelt rendőrtiszt folyamatosan járőrözik a hallgatók között.


A rendőrség szerint Colby nemcsak kiszagolja a fegyvereket, vagy a kábítószert, hanem támadás esetén aktívan részt is vesz az akcióban. Dennis Chapman iskolavezető elárulta, hogy Colby kiképzése a 2018-as parklandi iskolai lövöldözés után kezdődött, amelyben 17 ember vesztette életét.

A kutya jelenléte megnyugtatja a szülőket és a diákokat is, a texasi iskolai lövöldözés után ez hatványozottan igaz.

Nyitókép: @k9colby / Instagram

#Külföld#texasi iskolai lövöldözés#lövöldözés#egyesült államok#amerika#kutya

Címlapról ajánljuk