Külföld

Volodimir Zelenszkij: Ukrajna mindent visszavesz Oroszországtól

rtl.hurtl.hu

2022. május 29. 8:50

Az elnök szerint továbbra is nehéz a helyzet a Donbászban, különösen Szeverodonyeck, Liszicsanszk, Bahmut és Popaszna térségében.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombati éjszakai beszédében azt mondta, hogy egyre közelebb van Ukrajna felszabadítása, és „csak idő kérdése”, hogy mikor veszik vissza az orosz irányítás alá került területeket.

Ukrajna mindent visszavesz Oroszországtól 

– mondta. 

Zelenszkij szerint továbbra is nehéz a helyzet a Donbászban, különösen Szeverodonyeck, Liszicsanszk, Bahmut és Popaszna térségében.

„A fegyverellátás tekintetében napról napra egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy felülmúljuk ellenségünket” – fogalmazott az ukrán elnök.

Hozzátette: „Sok múlik a partnereinken. Készek Ukrajnának mindent megadni, ami szükséges, ezért jó híreket várok ezzel kapcsolatban már a jövő héten.”

Zelenszkij szerint az orosz erők „barbár csapásokat” mértek Sumy régióra rakétákkal és aknavetőkkel. Utalt a Mikolajiv elleni szombati orosz támadásra is, amely egy óvodától 20 méterre lévő lakónegyedet sújtott, ebben a támadásban egy ember meghalt és hét másik személy megsebesült.

„Az ilyen akciók emlékeztetni fogják a világot, hogy Oroszországot végre hivatalosan is el kell ismerni terrorista államként” – mondta Zelenszkij.

Állítása szerint az orosz erők megakadályozzák, hogy az ukránok kiürítsék Herszon térségét.

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

#Külföld#volodimir zelenszkij#orosz-ukrán háború#ukrajna#oroszország

Címlapról ajánljuk