Videón, ahogy egy dél-afrikai férfi a világon elsőként a Mount Everesten repül siklóernyővelA nepáli kormány engedélyezte a repülést.
Külföld

Videón, ahogy egy dél-afrikai férfi a világon elsőként a Mount Everesten repül siklóernyővel

rtl.hurtl.hu

2022. május 27. 20:36

A nepáli kormány engedélyezte a repülést.

Pierre Carter 7960 méterről, a 4-es tábor magasságából szállt fel, és 20 percen át siklott alá ernyőjével a világ legmagasabb hegyéről. Egy, az alaptábortól hat kilométerre fekvő faluban ért földet – írja az MTI.

A látvány lenyűgöző volt, a feljutás a csaknem 8000 méteres magasba azonban nagyon próbára tette a dél-afrikai extrémsportolót. Bár engedélye 8000 méterre szólt, az utolsó negyven métert már nem volt ereje megtenni, ráadásul sokáig kellett várnia a megfelelő szélerősségre és látótávolságra.

Carter eredetileg a 8849 méteres csúcsról akart alászállni, de arra nem kapott engedélyt. Ha később mégis megkapná, és szponzort is sikerül találnia, újra felszáll, immár a világ tetejéről.

A nepáli túraszervezők egyre nagyobb potenciált látnak a hasonló élményturizmusban a Mount Everesten. Néhány hegymászó már eddig is repülve tért vissza a földre a csúcsról, de nekik nem volt rá semmiféle engedélyük.

A repülésről készült felvétel ide kattintva érhető el.

Nyitókép: Paula Bronstein / Getty Images

#Külföld#mount everest#siklóernyő#nepál#engedély#dél-afrika#pierre carter

Címlapról ajánljuk