Külföld

Videón, ahogy elvezetik a rendőrök a texasi demokrata politikust, amikor a keddi iskolai mészárlás kapcsán a fegyvertartásról beszélt

rtl.hurtl.hu

2022. május 26. 7:53

Közben valaki „beteg szarházinak” nevezte a szigorúbb fegyverviselésért küzdő politikust.

Meglepő jelenetek játszódtak le szerdán azon a sajtótájékoztatón, amin Texas állam republikánus kormányzója, valamint az állam republikánus szenátora és más hivatalosságok tájékoztatták az embereket a keddi iskolai mészárlásról. A támadásban 19 gyerek és felnőtt halt meg, ez volt Texas történetének legbrutálisabb iskolai lövöldözése. A kicsit 7 és 10 év közöttiek voltak.

A tájékoztató egy pontján Beto O’Rourke demokrata politikus egyszer csak felállt és a pulthoz ment, hogy számon kérje az állam vezetőit, akik egyébként éppen tavaly lazítottak Texasban a fegyverviselés szabályain. Ezek után a következő beszélgetés zajlott le.

Greg Abbott, Texas republikánus kormányzója: Átadom a mikrofont Dan Patrick alkormányzónak.

Ismeretlen férfi: Elnézést, elnézést, elnézést, üljön le. Ez elfogadhatatlan, szégyenletes. Üljön le, ne játszadozzon itt.

Beto O’Rourke a kormányzónak: A következő lövöldözés most van, és ön nem csinál semmit.

Ismeretlen férfi: Dobják ki innen, ez nem a megfelelő hely arra, hogy ezt megbeszéljük.

Beto O’Rourke a kormányzónak: Ez a támadás megjósolható volt.

Ismeretlen férfi: Uram, ön túllépi a határt, túllépi a határt, túllépi a határt. Hagyja el a termet. Nem hiszem el, hogy maga egy ennyire beteg szarházi, hogy politikai ügyet csinál az esetből.

Beto O’Rourke a kormányzónak: Ez a maga hibája.

Ismeretlen férfi: Az olyan seggfejeké, mint te. Miért nem tűnsz el innen?

Beto O’Rourkeot ezután kivezették a teremből. A demokrata politikus korábban az elnökjelöltségért és a texasi szenátori posztért is ringbe szállt, most pedig Abbott kihívója lesz a kormányzóválasztáson.

#Külföld#texasi iskolai lövöldözés#egyesült államok#texas#greg abbott#beto o'rourke

Címlapról ajánljuk