Külföld

„Ne mondd, hogy meleg!” – nem említhette Moricz a homoszexualitását az évzáró beszédben, leleményesen megkerülte a tiltást

rtl.hurtl.hu

2022. május 25. 9:57

Korábban az igazgató meg is fenyegette a diákot.

Nagy sikert aratott a közösségi oldalakon egy floridai gimnázium 18 éves diákjának beszéde, amit az évzáró ünnepségen mondott el. A nyíltan meleg Zander Moricz elmondta, hogy Osprey városában található Pine View School igazgatója a beszéd előtt figyelmeztette, hogy nem beszélhet a homoszexualitásról, és nem mondhatja ki a „meleg” szót. Ha mégis megteszi, akkor ki fogják kapcsolni a mikrofonját, és félbeszakítják az ünnepséget.

Moricz végül leleményesen megkerülte a tiltást. Annyi csinált, hogy a „meleg” szó helyett a „göndör haj” szót használta.

Ahogy elmondta:

Meg kell említeni a személyazonosságom egy részét. Ez a jellemvonásom az első, ami valószínűleg először eszetekbe jut rólam. Ahogy azt tudjátok, göndör hajam van.

Majd elmondta, eleinte utálta göndörségét, és szégyelte, és megpróbálta „kiegyenesíteni”, de végül úgy döntött, büszke lesz göndör hajára, és nyíltan vállalja az iskolában is, hogy göndör a haja. Annak ellenére, hogy, mint mondta:

Floridában nehéz göndör hajúnak lenni – a nagy páratartalom miatt.

Moricz itt arra utalt, hogy az állam republikánus vezetése egy olyan törvényt vezetett be, ami gyakorlatilag megtiltja az iskoláknak, hogy a homoszexualitásról és a nemi identitásról beszéljenek a diákoknak.


A melegaktivista diák az Good Morning America című műsorban szomorúnak nevezte, hogy a floridai törvény miatt ilyen megoldást kellett alkalmaznia a beszédében.

Nyitókép: Twitter/mattxiv

#Külföld#meleg#florida#diák#beszéd#göndör

Címlapról ajánljuk