Külföld

Lövöldözés egy németországi iskolában, egy nő súlyosan megsérült

rtl.hurtl.hu

2022. május 19. 13:43

Számszeríjat és pisztolyt találtak a gyanúsítottnál.

Csütörtök délelőtt lövöldözés volt a németországi Bremerhavenben található Lloyd Gimnáziumban. A támadásban egy nő súlyosan megsérült, kórházba szállították, számolt be a Bild.

Fotó: német RTL

A lap szerint több lövés is eldördült, az osztályok termeikben barikádozták el magukat. A rendőrség és a különleges erők is nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A Bild úgy tudja, hogy a támadásban nem egy tanuló, hanem az iskola alkalmazottja sérült meg. Egy gyanúsítottat letartóztattak, a lap szerint számszeríjat és pisztolyt is találtak nála. 

Egyelőre hivatalosan nem erősítették meg azokat a pletykákat, amelyek szerint egy esetleges második elkövető szökésben van.


A Nord24 beszámolója szerint egy éppen a mosdóban tartózkodó diák hallotta meg a lövéseket, ő értesítette a rendőrséget, akik jelenleg is nagy létszámban vannak jelen a helyszínen. Az iskola környékét elbarikádozták, az épületet átkutatják. A helyszínen több szülő is megjelent.

Fotó: AP hírügynökség

A közösségi médiában terjed egy videó, amely kapcsolatban állhat a történtekkel. Ezen a fiatal férfi látható, amint egy kereszteződésben körbenéz, mellette nyugodtan haladnak el a járókelők. A férfinál egy számszeríjnak látszó tárgy van. Később hátra tett kézzel lehasal a földre, mellé lép egy férfi és elrúgja a közeléből a tárgyat. Ezután több rendőrautó jelenik meg a helyszínen. A német rendőrség tud a videó létezéséról, hitelességét a Bild szerint jelenleg is vizsgálják.

Fotó: német RTL


Nyitókép: Sina Schuldt / picture alliance / Getty Image

#Külföld#iskolai lövöldözés#németország#bremerhaven

Címlapról ajánljuk