Külföld

Orosz katonák megkínoztak, fejbe lőttek és élve eltemettek egy ukrán férfit

rtl.hurtl.hu

2022. május 17. 8:49

Két testvérével együtt ásták el egy erdős területen, de túlélte, és sikerült kimásznia a sekély sírgödörből. 

Háborús bűncselekmény miatt indítottak eljárást egy ukrán hatóságok egy 33 éves férfi ügyében, akit két testvérével együtt orosz katonák raboltak el, majd napokig kínozták őket, mielőtt mindhármukat fejbelőtték és egy erdős területen ásott sírba temették őket. Mikola Kulicsenko a CNN amerikai hírtelevíziónak számolt be arról, hogyan sikerült életben maradnia.

A férfi elmondta, hogy az Ukrajna északi részén található Csernyihiv megyében lévő falujukat már a háború kezdetén elfoglalták az oroszok, de egészen március 18-ig nyugodtan éltek. Akkor azonban orosz katonák jelentek meg házuknál, ahol Kulicsenko három testvérével együtt élt.

Mint kiderült, előtte bombatámadás ért a közelben egy orosz konvojt, és a katonák azt keresték, segítséget nyújtott-e valaki a támadáshoz. Miután a ház átkutatása közben megtalálták nagyapjuk katonai kitüntetéseit, valamint megtudták, hogy egyik öccse katona volt, elvitték őket, majd egy pincében három napon keresztül kihallgatták, majd eddig kínozták őket, amíg el nem ájultak.

Az egész testemet vasrúddal verték, majd egy pisztolycsövet dugtak a számba

– mondta el a CNN Kulicsenko. Ezután megkötözve, és bekötött szemmel egy erdős területre vitték őket, ahol letérdeltették őket, majd egymás után fejbe lőtték a testvéreket, akiket egy ott ásott lyukba temették.

A férfi csodával határos módon életben volt, amikor elföldelték a testvérei holttestei mellé: a golyó nem ölte meg, és halottnak tette magát, amíg berúgták a sírba, és földet szórtak rá.

Végül sikerült kimásznia a sírból, és egy közeli házban lelt menedékre, ahol egy nő éjszakára befogadta. Másnap ment vissza házukhoz, ahol lánytestvére várt rá. Testvéreiket végül egy hónappal később tudták eltemetni, miután a területről az ukrán erőknek sikerült kiverniük az orosz hadsereg egységeit, és ki tudták ásni holttesteiket.

Nyitókép: Mikola Kulicsenko a sírhely mellett, ahova testvéreivel együtt elásták. Fotó: CNN

#Külföld#orosz-ukrán háború#háborús bűnök#élve eltemetés

Címlapról ajánljuk