Külföld

Zelenszkij: Már nem sokáig függ Európa az orosz energiaforrásoktól

rtl.hurtl.hu

2022. május 16. 6:44

Az ukrán elnök szerint a legfontosabb feladat jelenleg az, hogy pénzt és fegyvert szerezzenek a háborúhoz.

Dolgozunk azon, hogy még szigorúbb szankciókat vezessenek be Oroszország ellen, ezek miatt még inkább elszigetelődhet a világtól Moszkva – mondta éjszakai videóüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Szerinte a legfontosabb feladata jelenleg az, hogy pénzt és fegyvert szerezzen a háborúhoz.

Bármennyire is próbálja Moszkva megzavarni a döntést, Európa nem sokáig függ még az orosz energiaforrásoktól. És ezen nem lehet változtatni 

– fogalmazott. 

Volodimir Zelenszkij szerint a háború elhúzódásával egyre fontosabbá válik, hogy fenntartsák a világ figyelmét. „Az igényeinkkel kapcsolatos információknak folyamatosan és mindennap szerepelniük kell a számunkra fontos országok híreiben” – mondta.

Az ukrán elnök arról is beszélt, hogy az orosz erők egyelőre nem akarják beismerni, hogy zsákutcába jutott a hadműveletük, de eljön majd az a pillanat, amikor „az ukrán nép rákényszeríti a betolakodókat a valóság felismerésére”. Az oroszok, legyenek bármilyen „kreatívak”, csak ideiglenesen vannak jelen azokon a területeken, amelyeket megszálltak – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

#Külföld#volodimir zelenszkij#orosz-ukrán háború#ukrajna#háború#oroszország#szankciók

Címlapról ajánljuk