Külföld

Videón, ahogy lehajtott a római Spanyol lépcsőn a bérelt Maseratijával egy szaúdi férfi

rtl.hurtl.hu

2022. május 16. 9:08

Két lépcsőfok is eltört, de a műemlék burkolata máshol is megsérült. A 37 éves sofőrt a milánói reptéren fogták el.

Szerda hajnalban lehajtott a római Spanyol lépcsőn egy szaúdi férfi a bérelt Maseratijával – írta a CNN. A város egyik legnagyobb nevezetessége megrongálódott, két lépcsőfok is eltört, ezért a sofőr ellen vádat emeltek. 

A 37 éves elkövetőt a milánói reptéren fogták el, miután a rendőrök az autókölcsönző cégen keresztül azonosították őt. Az esetet térfigyelő kamerák is rögzítették. 


Az incidensről készült, a rendőrség által közzétett videófelvételen az látható, hogy a Maserati a lépcső feletti sétálóövezetben halad, lehajtanak vele a lépcsősoron, majd a sofőr megáll, és kiszáll a járműből. 

A római örökségvédelmi testület szerint a 16-os és a 29-es lépcsőfok tört el, de a maradványokat ideiglenesen visszahelyezték.

A szakemberek vizsgálják, hogy pontosan mekkora értékű kár keletkezett, az autó ugyanis több helyen is felsértette a burkolatot.  

A Spanyol lépcső Róma leghíresebb műemlékei közé tartozik. Nevét onnan kapta, hogy a közelben található a szentszéki spanyol nagykövetség. A lépcsőt 2015-ben újították fel, a munkálatok 1,5 millió euróba (nagyjából 575 millió forintba) kerültek, a költségeket pedig a Bulgari ékszerház állta. 

Nyitókép: Alessandro Di Meo/MTI/EPA

#Külföld#spanyol lépcső#maserati#szaúd-arábia#rongálás#róma#műemlék

Címlapról ajánljuk