Külföld

Kim Dzsongun csecsemőtápszert kóstolt, majd hajnali négykor osztott róla tanácsokat a phenjani párttitkárnak

rtl.hurtl.hu

2022. május 16. 18:00

Az erről szóló tudósítással a tápszerhiánnyal küzdő Amerika felé rúghatott egyet az észak-koreai állami média.

Komoly csecsemőtápszer-hiány lépett fel az Egyesült Államokban azután, hogy több terméket is visszahívtak két csecsemő halála után. A The Atlantic magyarázó cikke szerint a hiányban a járvány is közrejátszik: hatalmas mennyiségeket halmoztak fel a vásárlók tápszerből, majd a készleteiket élték fel, ezért lecsökkentek az eladások, így a gyártók is visszafogták a termelést, az újra megnövekedő igénynek pedig nem tudnak eleget tenni. A helyzetben az amerikai kereskedelmi politika is közrejátszik, ami ellehetetleníti az importot.

Az Insider szerint nem véletlen, hogy az észak-koreai állami hírügynökség most érezte szükségét annak, hogy beszámoljon róla: az országot vezető Kim Dzsong Un személyesen kóstolta meg a hazájában újonnan előállított csecsemőtápszert, majd megosztotta az illetékesekkel javaslatait, hogy miben szorul fejlesztésre a termék.

Dzsucse 110. (2021) szeptember 15-én, korán reggel a Koreai Munkapárt phenjani városi bizottságának egy magas rangú tisztviselője telefonhívást kapott a nagytiszteletű Kim Dzsonguntól

– kezdődik a tudósítás, ami azzal folytatódik, hogy Kim Dzsongun épp megkóstolta a Phenjanban előállított új tejporkészítményt, és pontról pontra felsorolta a hiányosságait.

Olyan volt, mint egy anya, aki megkóstolja a gyermekének szánt ételt, hogy nem túl forró vagy nem túl sós-e

– áll a híradásban, ami szerint a tisztviselő ezután a felnövekvő generációk iránt érzett nemes szeretetre gondolt. Ekkor újabb telefonhívás érkezett Kim Dzsonguntól, aki felhívta a figyelmét arra, hogy a tejport hibátlanul kell elkészíteni, és fontos, hogy a termelés megkezdése előtt megoldják a problémákat.

Reggel 4 óra 20 perc volt, amikor letette a kagylót. Ismételt aggodalmainak köszönhetően Phenjan végül sikerrel járt a gyermekeknek szánt szabványosított tejpor előállításában

– zárul a tudósítás.

Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

#Külföld#észak-korea#amerikai egyesült államok#kim dzsongun#tápszer#hiány

Címlapról ajánljuk