Külföld

Tom Cruise-zal ünnepelt Erzsébet királynő

rtl.hurtl.hu

2022. május 16. 7:43

Vastapssal köszöntötték a 96 éves brit uralkodót.

Vasárnap este világsztárok részvételével ünnepelte a hagyományos windsori lovas esemény harmadik napján II. Erzsébet királynő. A The Daily Mail cikke szerint a 96 éves uralkodó mosolyogva vett részt az eseményen, amelyen többek között ott volt Tom Cruise színész és Helen Mirren Oscar-díjas színésznő is. 

A „Vágta a történelemben” elnevezésű lovasverseny szervezői reménykedtek benne, hogy a vasárnapi esemény díszvendége maga az ünnepelt lehet, azonban az uralkodó közelmúltbeli egészségügyi nehézségei miatt az utolsó pillanatig nem tudták megerősíteni, hogy Erzsébet királynő elfoglalja helyét az uralkodói lelátón. Igaz, a Royal Windsor lovas show korábbi napjain is feltűnően jó formában volt II. Erzsébet.

A királynő autóval, legkisebb fia, Eduárd herceg kíséretében érkezett a versenyre. Miközben elfoglalta helyét, az ötezer fős közönség vastapssal köszöntötte, amelyet az uralkodó mosollyal honorált. A tömeg lelkes éljenzése végigcsengett az arénán.

Tom Cruise szerint „igazi megtiszteltetés és kiváltság” volt, hogy ott lehetett a királynő közelében Windsorban. „Amit elért, az történelmi. Találkozott elnökökkel, világvezetőkkel, az élet minden területéről érkező emberekkel. Nemcsak az amerikaiak, de a világ is érzi azt a méltóságot, odaadást és kedvességet, amit mindig is éreztem iránta” – fogalmazott.

A lap szerint a királynő nyilvános megjelenése sokakat megnyugtatott, az utóbbi időben ugyanis egészségi állapotával kapcsolatban aggasztó hírek jelentek meg. II. Erzsébet az elmúlt hónapokban számos megjelenését mondta le, múlt héten a parlament megnyitójáról, amelyen hagyományosan minden évben beszédet mond. Az uralkodó fiát, Károly walesi herceget és unokáját, Vilmos cambridge-i herceget kérte fel helyettesítésére. 

Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:

#Külföld#erzsébet királynő#tom cruise#ünnepség#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk