Külföld

Egy atomháborúban fél óra alatt pusztítanánk el a NATO-országokat az orosz űrkutatás vezetője szerint

rtl.hurtl.hu

2022. május 10. 13:18

A Roszkozmosz 50 éves vezetője szerint nem szabad hagyni, hogy idáig fajuljon a helyzet.

Atomháború esetén Oroszország fél órán belül megsemmisítené a NATO-országokat – írta a Telegram-bejegyzésében a provokatív nyilatkozatairól ismert Dmitrij Rogozin, az orosz űrkutatási hivatal elnöke.

A Roszkozmosz 50 éves vezetője szerint ugyanakkor nem szabad hagyni, hogy idáig fajuljon a helyzet, mert az atomhatalmak kölcsönös nukleáris csapása hatással lenne az egész Föld állapotára. Ezért szerinte Oroszországnak hagyományos fegyverekkel kell legyőznie 

ezt a gazdaságilag és katonailag is erősebb ellenséget.

Egy másik Telegram-bejegyzésben azt írta, hogy a NATO háborút folytat Oroszország ellen. „Nem jelentették be, de ez nem változtat semmin. Ez most mindenki számára nyilvánvaló.”

„Ez egy háború az igazságért és Oroszország azon jogáért, hogy egységes és független államként létezzen” – tette hozzá. Úgy vélte, a háború elkerülhetetlenül Oroszország-ellenességgé és „a népünk elleni agresszió nyugati ugródeszkájává” változik. „Éppen ezért az, amit különleges katonai műveletnek nevezünk, messze túlmutat eredeti értelmén és földrajzi helyzetén” – fogalmazott.

Nyitókép: Jurij Kocsetkov/MTI/EPA pool

#Külföld#dmitrij rogozin#atomháború#nato#orosz-ukrán háború#oroszország#ukrajna

Címlapról ajánljuk