Külföld

Magyarországon keresztül utazott Ukrajnába a német milliárdos, aki páncélautóval menti az embereket Odesszából

rtl.hurtl.hu

2022. május 7. 11:19

Az exbankár egy korábban pénzszállításra használt páncélautót vásárolt, amit aztán átalakíttatott mentőautóvá. A férfi ezzel a járművel indult el Kölnből, és meg sem állt Odesszáig. 

Oliver Ring korábban több nagy banknál is dolgozott vezető pozícióban. Amikor a tehetős német szembesült azzal, hogy Ukrajnában embertelen állapotok uralkodnak, nem habozott, elkezdte megszervezni a mentőexpedíciót, hogy segítsen a háború civil áldozatainak.

Ring úgy döntött, hogy saját maga veszi kézbe az ügyet, és személyesen fog elmenni Ukrajnába, hogy embereket mentsen ki a földi pokolból.

Ring az út előtt vett egy korábban pénzszállításhoz használt páncélautót, amit aztán átalakíttatott mentőautóvá. A férfi ezzel az autóval indult el Kölnből, és meg sem állt Odesszáig. Az egykori bankvezérrel a Blikknek sikerült interjút készítenie. Ring lényegében hetek óta abban az autóban él, amivel útnak indult, de esze ágában sincs hazamenni, szeretne minél több embert biztonságban tudni.

Amióta Ukrajnában vagyok, egyetlen egyszer sem jutott eszembe, hogy jobb lenne otthon lenni a kényelmes házamban. Egyszerűen jó érzés segíteni, látni, hogy valami igazán hasznosat, jót teszek. Nagy vágyam, hogy a bankár barátaim segítségével vegyek még egy ilyen autót, hiszen akkor kétszer ennyi embernek tudnék segítő kezet nyújtani. Hatalmas itt most a baj, nagy a nyomor, a szegénység, az élelmiszerhiány. Ezt tényleg csak az tudja elképzeli, aki itt van és látja, mi történik ezzel az országgal

– mondta a Blikknek Ring.

A férfi elmondta, hogy lényegében nem volt, ami megállítsa, mert válófélben van, a gyerekei már felnőttek, így nyugodtan nekivághatott az útnak. Elmondása szerint nem volt egyszerű az útja, mert egy ilyen hatalmas járművel nem volt egyszerű a közlekedés, de örül, hogy sikerült megoldania, mert felbecsülhetetlen érzés, hogy másokon segíthet.

Nyitókép: ORCA / Instagram

#Külföld#orosz-ukrán háború#németország#ukrajna#milliárdos#oliver ring

Címlapról ajánljuk