Külföld

Trump rakétákat lőtt volna ki Mexikóra volt védelmi minisztere szerint

rtl.hurtl.hu

2022. május 6. 7:14

Azután az egészet letagadta volna.

Amerikai elnökként Donald Trump legalább kétszer rákérdezett Mark Esper védelmi miniszternél arra, hogy mi lenne, ha a hadsereg rakétákat lőne ki Mexikóra, hogy „elpusztítsa a droglaborokat” – írja néhány nap múlva megjelenő memoárjában a volt miniszter. A könyvből a New York Times adott ízelítőt.

Mindez 2020 nyarán történt Mark Esper visszaemlékezése szerint. Az elnök elégedetlen volt azzal, hogy dél felől kábítószer érkezik az Egyesült Államokba, azt mondta, hogy a mexikóiak nem tudnak rendet tartani a saját országukban. Amikor a védelmi miniszter ellenkezett, Donald Trump azt mondta:

Csak kilőnénk néhány Patriot rakétát és csendben lerombolnánk a laborokat, senki nem tudná meg, hogy mi voltunk.

Mark Esper azt írta erről, hogy az egészet viccnek gondolta volna, ha nem látta volna közben végig az elnök arcát.

Korábban már megírtuk, hogy Donald Trump azt is fontolgatta, hogy tüntetők közé lövessen. Mark Esper szerint a volt elnök egy elvtelen ember, akinek önzősége miatt nem szabadna köztisztséget vállalni. A védelmi miniszter, akinek kinevezését a szenátus hagyta jóvá, úgy gondolja, hogy a kormányban mindent annak rendeltek alá, hogy elérjék az elnök újraválasztását.

Szerinte a volt elnököt veszélyes ötletekkel előálló emberek vették körül, ő pedig azért nem mondott le, mert tartott attól, hogy egy Trumphoz lojális ember vette volna át a helyét. Külön kiemeli Stephen Millert, Donald Trump politikai tanácsadóját, aki azt javasolta, miután 2019-ben megölték az Iszlám Állam vezetőjét, Abu Bakr al-Bagdadit, hogy vágják le a fejét, merítsék disznóvérbe és hordozzák körbe a terroristák elrettentésére.

Nyitókép: Win McNamee/Getty Images

#Külföld#donald trump#mexikó#rakéta#amerikai egyesült államok

Címlapról ajánljuk