Külföld

Spermája megivására kényszerített sorkatonákat egy thaiföldi kiképzőtiszt

rtl.hurtl.hu

2022. május 4. 8:31

A tisztet kirúgták, miután az esetről készült videó terjedni kezdett a Facebookon. 

Elbocsájtottak a thaiföldi haditengerészettől egy kiképzőtisztet, miután kiderült, hogy halszószba kevert spermája megivására kényszerített több besorozott újoncot – jelentette a helyi sajtó. A tisztet a katonai fegyelem megsértése miatt távolították el.

Az eset még tavaly októberben történt egy haditengerészeti kiképzőbázison, és azután került nyilvánosságra, hogy egy Facebook-oldalon közzétették az arról készült videót. A felvételen szereplő besorozott újoncokat azóta már leszerelték, miután elvégezték hat hónapos kiképzésüket.

A thai haditengerészeti szóvivő közlése szerint Takszin Ngokpilajt harminc napra őrizetbe vették, miután kivizsgálták az ügyet, és bebizonyosodott, hogy igazak az ellene tett vádak.  A szóvivő közölte, hogy a kiképző a tettével megsértette a haditengerészet jóhírét, és emiatt a rangjától megfosztva szerelik le, miután letelik harminc napos büntetése.

Emellett feletteseik is büntetésre számíthatnak, mivel feladataik közé tartozna ügyelni arra, hogy a kiképzőtisztek megfelelő módon bánnak a besorozott újoncokkal.

Alázzák a sorkatonákat

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet 2020-ban közzétett jelentése szerint a thaiföldi hadseregben elterjedtnek számít a besorozott újoncok különböző módszerekkel történő alázása. A jelentés szerint a sorkatonák bántalmazása nem kivétel, hanem a szabály, és a hadsereg igyekszik mindent megtenni annak elhallgatására.

Az Amnesty jelentése szerint a sorkatonákat szexuálisan alázzák a hadseregben. Volt, akiket arra kényszerítettek parancsnokaik, hogy nyilvánosan maszturbáljanak, többeket szexuálisan zaklattak, vagy megerőszakoltak, illetve arra kényszerítettek, hogy „szexuális szívességeket” tegyenek feletteseiknek.  

Nyitókép: Phach Mn Theiyn Mni / EyeEm

#Külföld#thaiföld#haditengerészet#kiképzés#sorkatona#katona#sperma#kínzás#alázás

Címlapról ajánljuk