Külföld

A magyar kormánynak dolgozik a nő, akit rendőrök kísértek ki a brazil metróból, mert az utasok szerint rasszista volt

rtl.hurtl.hu

2022. május 4. 15:03

A külügy megerősítette, hogy a videókon szereplő nő a São Pauló-i konzulátuson dolgozik.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a rendőröknek kellett kikísérniük egy magyar nőt a São Pauló-i metróból, miközben a dühös tömeg azt skandálta, hogy a nő rasszista. A beszámolók szerint V. Ágnes azt mondta a mellette ülő színes bőrű brazil nőnek, hogy vegye le róla a haját, mert a végén elkap valamilyen fertőzést.

Az RTL Híradó riportja:


A helyi tudósítások szerint ezután további, hevesebb szóváltásba is keveredhettek. A brazil médiában az is elterjedt, hogy a nő a São Pauló-i konzulátuson dolgozik asszisztensként. Most a Telex kérdésére ezt az információt a Külügyminisztérium is megerősítette.

Azt írták: „Külképviseletünk folyamatos kapcsolatban áll és együttműködik a hatóságokkal, a folyamatban lévő eljárásról további tájékoztatást nem adhatunk.”

Ahogy korábban az RTL Híradó is beszámolt róla, Magyarország és Brazília kifejezetten baráti diplomáciai kapcsolatot ápol egymással. Jair Bolsonaro erőszakpárti, homofób elnök februárban járt Magyarországon. Orbán Viktor miniszterelnökkel ekkor arról beszéltek, hogy mindkét országnak fontos a családok védelme, a migráció elleni harc és a keresztényüldözés elleni fellépés. Bolsonaro az első brazil elnök, aki Magyarországra látogatott, Orbán Viktor még 2019-ben hívta meg.

#Külföld#brazil##külügyminisztérium#rasszizmus#metró#sao paolo

Címlapról ajánljuk