Külföld

Will Smith után szabadon: megtámadták a színpadon Dave Chappelle humoristát

rtl.hurtl.hu

2022. május 4. 10:36

Lassan a humoristáké is veszélyes munka lesz.

Egy férfi felrohant a színpadra, és rátámadt Dave Chappelle amerikai humoristára, miközben a Los Angelesi Hollywood Bowlban lépett fel egy humorfesztiválon. Az esetről videófelvétel is készült, ami a közösségi oldalakon kezd terjedni.


Az eset a Joke nevű fesztiválon történt, ahol Chappelle mellett több más híres amerikai humorista is fellépett. A beszámolók szerint a támadóra tucatnyi ember rontott rá. Brianna Sacks, a BuzzFeed amerikai lap újságírója a helyszínen volt az eset idején, és közölte:

A biztonságiak odarohantak, és alaposan elverték, megrugdosták a támadót.


Egy videón látni, ahogy a támadót egy mentőautóba rakják az eset után.


A beszámolók szerint Jamie Foxx amerikai színész is Chappelle segítségére sietett a támadáskor. A fesztiválon ott volt Chris Rock is, akit Will Smith vágott pofon az Oscar-díjátadón, miután a feleségén élcelődött. Rock a beszámolók szerint rögtön azzal viccelődött, hogy Will Smith volt a támadó, míg a traszneműekkel előszerettel élcelődő, és emiatt rendszeresen „transzfóbiásként” kritizált Chappelle közvetlenül a támadás után kijelentette, hogy „egy transzférfi volt”.

Veszélyben a humoristák?

Azután, hogy Will Smith élő adásban felpofozta Cris Rockot egy neki nem tetsző poén miatt, az amerikai humoristák amiatt kezdtek el aggódni, hogy nem lesznek biztonságban többet a színpadon, és Smith példáját mások is követni fogják. 

A The Hollywood Reporter című szórakoztatóipari szaklap az eset után arról számolt be, hogy a humoresteknek otthont adó klubok a biztonsági személyzet számának növelésére készülnek, és pár helyen még az is felmerült, hogy fémdetektorokat szerelnek fel a bejáratoknál.

Brianna Sacks beszámolója szerint Chappelle a fellépésén is arról beszélt, hogy a Will Smith eset után több testőrt kell alkalmaznia, és a felesége aggódni kezdett a biztonsága miatt. 

Nyitókép: Twitter/AlexGB.sfm

#Külföld#dave chappelle#will smith#chris rock#humorista#támadás#los angeles

Címlapról ajánljuk