Külföld

Egy csaló férkőzött II. Erzsébet testőrségébe

rtl.hurtl.hu

2022. május 3. 7:30

A férfi a királynő otthonának közelébe jutott, és hajmeresztő történetei ellenére sokáig még csak le sem bukott.

Elképesztő biztonsági incidensről számolt be a The Sun című brit bulvárlap. Egy magát papnak kiadó csalónak ugyanis sikerült bejutnia a királynőt védő katonák laktanyájába, ami csak pár száz méterre van a II. Erzsébet második otthonának számító Windsor-kastélytól. Az eset miatt a brit védelmi minisztérium is vizsgálatot indított.

Az egészben a legfurcsább, hogy a tiszteknek 

az sem lett gyanús, hogy az idegen azt állította, katapultülés tesztpilótának képezték ki, és olyan belső szerveket ültettek be neki, amelyek ellenállnak a nagy G-erőnek. 

Azzal is dicsekedett, hogy a bátorságáért kitüntették Irakban.

A katonák, miután jóllaktak a szélhámos történeteivel, beengedték a kastélytól pár méterre lévő Victoria laktanyába, anélkül, hogy bármilyen igazolványt kértek volna tőle. Csak annyit kellett mondania, hogy a gárda papjának egyik barátja. Bár voltak, akik gyanút fogtak, mégis kapott egy ágyat éjszakára. Másnap aztán még kényelmesen meg tudott reggelizni, mire valaki értesítette a rendőrséget.

A helyi zsaruk nem sokkal azelőtt kísérték ki a helyszínről, hogy a királynő visszatért Windsorba. Végül 

nem tartóztatták le, mert a hatóságok már ismerték, és tudták róla, hogy mentális problémákkal küszködik.

Az incidens nem is történehetett volna rosszabbkor. A csalónak alig egy hónappal azelőtt sikerült a királynő közvetlen környezetébe férkőznie, hogy elméletileg a hadsereg és minden hivatalosság gőzerővel készül II. Erzsébet platinajubileumára, vagyis arra, hogy megünnepeljék uralkodásának 70. évfordulóját. Az orosz-ukrán háború és a folyamatos terroristafenyegetettség miatt mostanra már mindenkinek lényegében teljes készültségben kellene lennie a biztonsági szakértők szerint.

Nyitókép: Max Mumby / Indigo / Getty Images

#Külföld#ii. erzsébet királynő#egyesült királyság#windsor#testőr

Címlapról ajánljuk