Külföld

Kutyafalka ölt meg egy kutyatámadást vizsgáló amerikai nőt

rtl.hurtl.hu

2022. május 2. 7:02

Hét kutya támadt rá, és hiába mentek rendőrök a helyszínre, további embereknek mentek neki.

Emberölés vádjával indítottak eljárást egy 39 éves nő ellen az amerikai Alabama államban, miután kutyái szétmarcangoltak egy közalkalmazottat – jelentette a helyi sajtó. Az áldozat egy 58 éves nő volt, az állam közegészségügyi hatóságának (ADPH) alkalmazottja, akire akkor támadtak rá az ebek, amikor egy korábbi kutyatámadás ügyében nyomozott.

A rendőrök azután találták meg Jacqueline Summer Beard holttestét, hogy helyiek egy gyanús autó miatt kihívták őket az állam egyik vidéki területére. Az NBC News cikke szerint a nő teste az autójában volt

A támadás helyszíne. Fotó: NBC News

Amikor a rendőrök a helyszínen voltak, a nőre támadó kutyák közül több nekirontott az ott összegyűlt emberekre, akik közül egy könnyebb sérüléseket szenvedett – közölte a helyi rendőrség. Az ebek közül néhányat a helyszínen azonnal el kellett altatni.

A rendőrség szerint Beard azért volt a környéken, hogy kivizsgáljon egy korábbi kutyatámadást, amit ugyanazok az ebek követtek el, amik őt is megölték. A kutyák korábban egy arra sétáló nőt támadtak meg, aki Shannon Oliver seriff közlése szerint súlyos állapotban fekszik egy kórházban.

Az államban a kutyatámadásokat a veszettség lehetősége miatt a közegészségügyi hatóság emberei vizsgálják – írta az AL című helyi lap.

A kutyák gazdája, Brandy Dowdy ellen egyebek közt emberölés vádjával indítottak eljárást.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: YuriyGreen / GettyImages

#Külföld#kutya#kutyatámadás#eb#egyesült államok#alabama

Címlapról ajánljuk