Külföld

Leonardo DiCapriót kóstolgatja a brazil elnök

rtl.hurtl.hu

2022. április 30. 12:43

A színész az éghajlatváltozásra is kitérve szavazásra buzdította a brazil fiatalokat, Bolsonaro válaszolt.

Jair Bolsonaro brazil elnök Twitteren szólt vissza Leonardo DiCaprio színésznek, miután a környezetvédőként is ismert Oscar-díjas színész arra biztatta a brazil fiatalokat, hogy szavazzanak a választásokon még ebben az évben, írta meg a BBC.

„Brazília az Amazonas és más, az éghajlatváltozás szempontjából kritikus ökoszisztémák otthona” – fogalmazott  DiCaprio Twitteren-bejegyzésében, amelyben hozzátette: „Az, hogy mi történik ott, mindannyiunk számára fontos, ezért a fiatalok részvétele a választáson kulcsfontosságú az egészséges bolygóért való változás előmozdításában.”

Jair Bolsonaro elnök, aki lazított a környezetvédelem szabályain, szarkazmussal válaszolt: „Köszönjük a támogatást, Leo! Nagyon fontos, hogy minden brazil szavazzon a választásokon. Polgáraink majd eldöntik, hogy meg akarják-e tartani a szuverenitásunkat, vagy olyan szélhámosok vezessék őket, akik külföldi érdekeket szolgálnak.”

DiCaprio az esőerdők melletti kiállás szószólója, 2019-ben 5 millió dollárt adományozott a természetvédelmi erőfeszítésekre. Bolsonaro elnököt viszont széles körben kritizálták kormánya környezetvédelmi politikája miatt, és sokan azzal vádolják, hogy lehetővé tette az erdőírtások felgyorsítását.

A természetvédők Bolsonaro és kormánya megengedte a fakitermelőknek, hogy a világ legnagyobb esőerdejének számító Amazonasban fairtással szerezzenek új területeket. A brazil elnök azzal érvelt a környezetvédelmi szabályok gyengítése mellett, hogy a kormánynak ki kell használnia a területet a szegénység csökkentése érdekében.

Nyitókép: Taylor Hill / FilmMagic / Getty Images

 

 

 

#Külföld#leonardo di caprio#jair bolsonaro#esőerdő#amazonas#környezetvédelem

Címlapról ajánljuk