Külföld

Visszakapta otthon hagyott macskáját az Amerikában rekedt ukrán nő

rtl.hurtl.hu

2022. április 28. 8:05

Többen is segítettek Perszik kimenekítésében.

Nagy kaland van Perszik mögött, aki több hónapig volt távol gazdájától az Ukrajna elleni támadás miatt – írja a HuffPost.

A macska gazdája, Larisza Friszbi épp Arkansasban élő családjánál volt, amikor kitört a háború, így nem is tudott hazautazni. Perszikre, akinek a neve barackot jelent, az unokatestvére vigyázott Odesszában, majd egy barátjával Varsóba küldte az állatot.

Az Amerikában rekedt Friszbi a Humane Society International nevű állatvédő szervezettől kért segítséget, ami többek közt Lengyelországban és Romániában is dolgozik a háború elől menekülők és kedvenceik megsegítésén. A szervezet egyik Lengyelországban dolgozó vezetője ajánlotta fel, hogy elviszi Persziket, amikor visszautazik az Egyesült Államokba.

Kelly Donithan azt mondta: a macska története jelképezi, amit a háború káosza és traumája közepette végeznek, azt, hogy közösségek és idegen emberek működnek együtt azért, hogy minden lehetséges módon segítsék egymást. Ő egészen Arkansasig utazott, hogy visszaadja Persziket a gazdájának.

Nyitókép: Kelly Donitahn / HSI

#Külföld#orosz-ukrán háború#macska#állatvédelem

Címlapról ajánljuk