Külföld

„Azt hittem, meghal a lányom” – késsel ölte meg az anya az egyéves lányára támadó kutyát

rtl.hurtl.hu

2022. április 26. 9:53

A kaliforniai család két pitbullja a konyhában támadt a kislányra, hárman próbálták leszedni róla az ebeket. 

Késsel támadt a család két pitbulljára egy amerikai anyuka, miután a kutyák rátámadtak egyéves kislányára a kaliforniai Pico Rivera városában található otthonukban – jelentette a helyi sajtó. A nő az egyik kutyát megölte, a másikat megsebesítette. Az életben maradt kutyát a hatóságok befogták és el fogják altatni.

Az eset április 24, vasárnap, helyi idő szerint este fél 11-kor történt. Az egyéves kislány nagymamája – a kutyák gazdája – helyi televízióknak elmondta, hogy már az ágyában volt, amikor meghallotta rokonai kiabálását, és arra érte be a konyhába, hogy a két eb az unokáját harapdálja, miközben két lánya megpróbálja a kutyákat leszedni a kislányról.


Margaret Ann Morales elmondta, hogy az egyik kutya a kislány lábára harapott rá, és kézzel kellett szétveszítenie az eb állkapcsát, hogy elengedje. Azonban a kutyák folytatták a támadást, és a kislány anyja ekkor kapott fel egy kést, és azzal támadt a két pitbullra.

A nő az NBC4 televíziónak elmondta:

Azt hittem, hogy a lányom meg fog halni. Azt tettem, amit csak kellett, hogy megvédjem a lányomat, mert nem engedte el, muszáj volt. Nagyon sajnálom, de muszáj volt.

Az anyuka szerint választania kellett, hogy vagy a kutya hal meg, vagy pedig a lánya. A nő hozzátette:

A lányomat választottam.

A kislány a lábán, a vállán, a fülén és a bokáján szenvedett sérüléseket, valamint megrepedt a csípőcsontja is. A gyereken a kórházba szállítása után műtétet kellett végrehajtani. Állapotáról nem közöltek részletes információkat, hétfőn az intenzív osztályon kezelték. 


A kutyák megharapták a kislány anyukáját is, aki az arcán sérült meg, valamint a nagymamát is, akinek a kezét marta meg az egyik eb.

A hároméves kutyák a család elmondása szerint eddig még soha nem viselkedtek agresszívan a kislánnyal szemben. Az ebek kölyökkoruk óta voltak a családban. A két pitbullt a beszámolók szerint a kertben tartották, de az eset idején bemehettek a házba, mert megfürdették őket.

Családtagok az NBC Los Angelesnek azt mondták, a gyereknél egy kutyajáték lehetett, amikor az ebek rátámadtak, míg a helyi hatóságok az ABC7 televízióval azt közölték, hogy a pitbullok azután támadtak, hogy a kislány sírni kezdett.

Nyitókép: A kislány, és a rátámadó két kutya. Fotó: NBC Los Angeles

#Külföld#kutya#kutyatámadás#védekezés#életmentés#kés#kalifornia#édesanya#anya#kisgyerek#kislány#pitbull

Címlapról ajánljuk