Külföld

Négy magyar származású bevándorló milliárdos is él az Egyesült Államokban

rtl.hurtl.hu

2022. április 25. 14:22

A Forbes listáján a magyar közvélemény számára ismerős és ismeretlen nevek is feltűnnek.

A Forbes idei globális milliárdoslistája, a World’s Billionaires List még soha nem tartalmazott ennyi külföldi születésű, de amerikai állampolgárságú milliárdost – írta a Forbes. A magazin szerint a 2022-es listán 92 darab külföldi születésű, amerikai állampolgársággal bíró milliárdos szerepel, avagy a listán összesen feltűnő 735 darab amerikai állampolgárnak a 13 százaléka bevándorló. Becsült vagyonuk összesen 711 milliárd dollárra rúg, ez az összes amerikai dollármilliárdos vagyonának 15 százalékát teszi ki.

A lista szerint Magyarországról összesen 4, ma már amerikai állampolgársággal bíró dollármilliárdos származik:

  • Péterffy Tamás (20,1 milliárd dollár), a leggazdagabb magyar származású üzletember, az Interactive Brokers tulajdonosa.
  • Soros György (8,6 milliárd dollár) – befektető, az Orbán-kormány egyik fő ellensége, legalább is a hivatalos kormánykommunikáció szintjén.
  • Charles Simonyi (5,8 milliárd dollár), a Microsoft szoftverfejlesztője, a Word és az Excel programok atyja.
  • Steven Udvar-Hazy (4,1 milliárd dollár), az Air Lease Corporation repülőgép-lízingelő ügyvezető igazgatója.

Nyitókép: Péterffy Tamás, az Interactive Brokers Groups elnök-vezérigazgatója, miután átvette a Magyar Érdemrend Nagykeresztje kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnöktől az Országházban 2017. június 2-án. – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

#Külföld#forbes#egyesült államok#bevándorló#milliárdos#lista#soros györgy

Címlapról ajánljuk