Külföld

Büntethetővé tették a hajléktalanságot egy amerikai államban, mert Adolf Hitler is hajléktalan volt

rtl.hurtl.hu

2022. április 22. 7:04

Az egyik törvényhozó szerint Hitler élete egy pontján az utcán élt, és ezt a tapasztalatot használta fel arra, hogy megnyerje magának a tömegeket.

Pénzbüntetést kaphatnak azok Tennessee-ben, akik az utcán, a járdán, a hidak alatt, vagy a közterületi padokon tartózkodnak életvitelszerűen hosszabb ideig, írja a Tennessean. A hajléktlanok 50 dolláros büntetésre, vagy közösségi munkára számíthatnak, ha elkapják őket.

A helyi republikánusok által megszavazott törvényt hosszas vita előzte meg. Az egyik szenátor, Frank Niceley szerint azért kellett bevezetni a törvényt, mert Adolf Hitler is hajléktalanként élt élete egy pontján, és ezt a tapasztalatot használta fel később arra, hogy megnyerje magának a tömegeket.

A demokrata politikusok élesen kritizálták ezt a kijelentést. Ők azért ellenezték a törvényt, mert nem tartják megoldásnak a hajléktalanság kriminalizálását. Az államban a helyi hatóságok eldönthetik, hogy betartatják-e a törvényt.

A hajléktalanságot büntető jogszabályok Magyarországon is érvényben vannak. Ezekről korábban az RTL Híradó is tudósított.


Nyitókép: AP Photo / Mark Humphrey

#Külföld#hajléktalan#adolf hitler#tennessee#büntetés#törvény#vita

Címlapról ajánljuk