Külföld

Tudhatta a New Yorkban megölt magyar nő gyilkosa, hol lehet a pótkulcs

rtl.hurtl.hu

2022. április 20. 6:55

Bár sok még a kérdőjel, nincsenek betörésre utaló nyomok és a rendőrség úgy véli, az áldozat ismerhette gyilkosát, aki brutális kegyetlenséggel végzett vele. 

A rendőrség látóterébe kerülhetett egy férfi, aki amolyan ezermesterként kisebb javításokat végezhetett a meggyilkolt queensi magyar nő otthonában – számolt be róla a New York Post. A lap szerint azt is tudhatta, hol tartotta a család a pótkulcsot, lehet, hogy emiatt nem voltak betörésre utaló nyomok. A rendőrség azonban hivatalosan még nem azonosította a férfit, és egyelőre nem is tekintik gyanúsítottnak.

Az amerikai média a rendőrség által kiadott információk alapján azt közölte, hogy a nő valószínűleg ismerte a támadót, az is lehet, hogy maga engedte be a házba. A gyilkos a pincében ölte meg az 51 éves nőt, miközben a kisebbik fia a felső emeleten aludt. A gyilkos ezután egy gurulós bőröndbe tette áldozatát és azzal együtt elhagyta a házat. Az amerikai hírportálokon közzé tettek egy kamerafelvételt, amelyen jól látszik, amint valaki táskát húzva maga után siet az éjszakában. Néhány száz méter után elérte a Forest Park erdős részét és egyszerűen ott hagyta a bőröndöt.


Az egyik szomszéd az amerikai CBS hírcsatornának arról beszélt, hogy a halála előtt látta az áldozatot, aki nagyon jó hangulatban volt.

A kertben volt a kutyával és a fiával, hallottam őket beszélgetni, csak a szokásos családi dolgokról volt szó

– mondta a nő.

Nagyon boldog volt, mindig mosolygott, mindig viccelődött. Nagyon szerette az életet. Szerette az életet

– tette hozzá egy másik szomszéd.

Hogy ki ölte meg a magyar nőt, egyelőre nem tudni, a férjet és az asszony két gyerekét már kihallgatták, de ahogyan a New York-i rendőrség a Fókusz kérdésére közölte, továbbra sem tartóztattak le, vagy gyanúsítottak meg senkit G. Orsolya megölésével kapcsolatban, akivel szombat hajnalban végezhetett támadója New York Queens kerületében. A teljes riportot az alábbi videóban nézhetik meg.


Nyitókép: NBC New York / YouTube

#Külföld#new york#queens#egyesült államok#gyilkosság#gyanúsított#bőrönd

Címlapról ajánljuk